Какво да поднесем с коктейли

Когато правите коктейлно парти, е важно какво ще сервирате на гостите си заедно с изисканите коктейли, приготвени от самите вас. Много подхождат за целта сандвичите тип канапе.

За да ги приготвите, ще ви трябват филийки от нарязан хляб за тостове, на които сте отстранили предварително кората. Леко запечете филийките на фурна, като преди това ги напръскате с няколко капки олио.

Намажете ги след това с масло, сложете нарязано на кръгчета яйце и украсете с хайвер. Сервирайте тези сандвичи с лимон, за да може гостите да пръснат няколко капки лимонов сок върху тях.

Сандвичи с кашкавал, сирене и домати се приготвят много лесно – леко запеченият на фурна и напръскан с няколко капки олио или зехтин хляб се намазва с масло.

Върху него се слага парче тънко нарязан кашкавал. Смесва се масло с доматено пюре или кетчуп и върху кашкавала се намазва от сместа. Поръсва се с настърган кашкавал.

За любителите на вегетариански ястия са подходящи сандвичите с домати. Наредете в тава предварително нарязани на половинки доматчета чери.

Напръскайте ги с малко зехтин и леко запечете. Върху предварително запечен във фурната хляб сложете по две половинки от доматчетата чери и украсете с магданоз.

Сами можете да направите подходящи сандвичи, като използвате морски дарове, месо, риба, кашкавал и различни зеленчуци.

Изискано ще бъде, ако сервирате на гостите си суши на коктейлното парти. С коктейлите се поднасят и плодови салати. Те се украсяват с йогурт и бита сметана.

За коктейлно парти са подходящи коктейли с мартини, джин, уиски, водка. Не се препоръчва използването на коктейли с млечни ликьори, мляко и сметана.